Du behöver
- 4 stora lammskivor av stek eller bog
- 2 msk (oliv)olja
- 1 tsk salt
- 1-2 krm svartpeppar
- 2 dl vatten och/eller vitt vin
- 4 gula lökar i klyftor
- 1 pkt (500 g) krossade tomater
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 1 tsk basilika eller timjan
- 1 kryddmått rosmarin
- 1 citron
- 200 g färska brynta
- champinjoner
- färska basilikablad
Gör så här
1
Bryn lammskivorna i matfettet och flytta vartefter över dem i en stor gryta. Strö på salt och mal över peppar. Häll på vatten och/eller vin.
2
Tillsätt lök, krosstomater, vitlök, lagerblad och örtkryddor. Låt det hela sakta sjuda under lock cirka 1 timme.
3
Tillsätt nålfint strimlat skal (bara det gula) av knappt en halv citron mot slutet och pressa saften av hela citronen över – om det inte är vin i grytan.
4
Lägg till sist på brynta champinjoner och garnera med finstrimlat citronskal
5
och basilikablad.
6
Servera med kokt ris.