Nästan som osso buco

Du behöver 4 stora lammskivor av stek eller bog 2 msk (oliv)olja 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 2 dl vatten och/eller vitt vin 4...


4 portioner

Du behöver

  • 4 stora lammskivor av stek eller bog
  • 2 msk (oliv)olja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten och/eller vitt vin
  • 4 gula lökar i klyftor
  • 1 pkt (500 g) krossade tomater
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk basilika eller timjan
  • 1 kryddmått rosmarin
  • 1 citron
  • 200 g färska brynta
  • champinjoner
  • färska basilikablad

Gör så här

1
Bryn lammskivorna i matfettet och flytta vartefter över dem i en stor gryta. Strö på salt och mal över peppar. Häll på vatten och/eller vin.

2
Tillsätt lök, krosstomater, vitlök, lagerblad och örtkryddor. Låt det hela sakta sjuda under lock cirka 1 timme.

3
Tillsätt nålfint strimlat skal (bara det gula) av knappt en halv citron mot slutet och pressa saften av hela citronen över – om det inte är vin i grytan.

4
Lägg till sist på brynta champinjoner och garnera med finstrimlat citronskal

5
och basilikablad.

6
Servera med kokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top