Citronparfait med fläder på citrusbädd

Du behöver 5 dl vispgrädde 6 st äggulor 2 dl strösocker 1 st citron skalet av 1.5 dl flädersaft outspädd 2 msk glykos Citrussallad: 1...


6 portioner

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 6 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 st citron skalet av
  • 1.5 dl flädersaft outspädd
  • 2 msk glykos

Citrussallad:

1 st grapefrukt
1 st blodgrapefrukt
4 st apelsiner

Sockerlag:

saft från citrusfrukter
1 dl vatten
1.5 dl socker
0.5 st vaniljstång kluven

Garnering:

lime eller citron

Gör så här

1
1. Vispa grädden. Vispa äggulor, socker, citronskal, flädersaft och glykos över värme till ett skum.

2
2. Ta det från spisen och fortsätt att vispa tills skummet är kallt och fast.

3
Vänd ner grädden och fyll blandningen i formar.

4
3. Frys in.

5
4. Skär bort skalen, även det vita, på grapefrukt och apelsiner. Skär sedan filéer av citrusfrukterna och ta till vara saften som bildas.

6
5. Koka upp saften från citrusfrukterna med vatten, socker och vaniljstång. Låt svalna.

7
6. Blanda citrusfiléerna med den kalla sockerlagen.

8
7. Servera parfaiten i portionsskålar på en bädd av citrussallad. Garnera med strimlade citron- eller limeskal


Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.

Annons
Scroll to Top