Ört-limedip

Du behöver en näve färska basilikablad en näve blandade örtkryddor, t.ex salvia, timjan och citronmeliss 2 dl matlagningsyoghurt 2-3 msk olivolja 1-2 limefrukter, saft och...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • en näve färska basilikablad
  • en näve blandade örtkryddor, t.ex salvia, timjan och citronmeliss
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-2 limefrukter, saft och finrivet skal
  • salt, vitpeppar
  • ett par droppar chilisås eller tabasco

Gör så här

Lägg örtkryddorna i mixer eller matberedare och hacka dem. Häll i yoghurt och olivolja, kör 10-15 sekunder och smaksätt sedan med saft och rivet skal av lime. Krydda med salt, vitpeppar och ett par droppar chilisås. Kör några sekunder och häll upp i en skål.


Kommentar:
Flera recept från heta bageriet “Systrar och Bröder” i Malmö hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top