Läsar-recept

Kycklingfilé i crème fraîchesås

Du behöver 1 kg kycklingfiléer salt peppar Sås: 4 dl crème fraîche 2.5 dl matlagningsgrädde 2.5 tsk dijonsenap (dijon)senap 1.5 st köttbuljongtärningar Att strö över:...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingfiléer
  • salt
  • peppar

Sås:

4 dl crème fraîche
2.5 dl matlagningsgrädde
2.5 tsk dijonsenap (dijon)senap
1.5 st köttbuljongtärningar

Att strö över:

1 pkt bacon
riven ost

Gör så här

1
Bryn kycklingfileerna (ej helt genomstekta utan så att de får lite färg). Salta och peppra.

2
Smöra en ugnsfast form och lägg filéerna i den. Blanda såsingredienserna (smula köttbuljongtärningarna och fördela så gott det går). Stek bacon och klipp dem över filéerna. Häll såsen över filéer och bacon. Strö över osten. Sätt in i mitten av ugnen i 225 grader i 15 minuter.

3
Servera kokt ris till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top