Du behöver
- 2.5 st salviablad
- 2 msk olivolja
- 150 g spenatblad färska
- 1 st grönsallad huvud
- 1 st morot
- 1/2-1 st silverlök
- 15 st svarta oliver
- mozzarella
Gör så här
1
Börja med salviaoljan. Stöt salviabladen i en mortel. Droppa i oljan medan du rör om med mortelstöten. Skölj spenat- och salladsbladen noga, låt rinna av på en handduk eller slunga i en salladsslunga.
2
Fördela bladen på ett fat. Skala moroten och hyvla i långa band. Skala och skär löken i ringar. Lägg morotsbanden liksom silverlöksringarna på salladen. Strö över rikligt med svarta oliver.
3
Ringla över salviaoljan. Detta är en trevlig tillbehörs- eller förrättssallad. Vill du ha den mer mättande så stick ner skivor av mozzarella här och där.