Waldorfsallad med chèvre

Du behöver 75 g rotselleri 1 st äpple litet syrligt 12 st valnötter 2 dl grönsallad chèvre (chèvre) kajennpeppar 2 msk vinägrettsås Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 75 g rotselleri
  • 1 st äpple litet syrligt
  • 12 st valnötter
  • 2 dl grönsallad
  • chèvre (chèvre)
  • kajennpeppar
  • 2 msk vinägrettsås

Gör så här

1
Skala och tunnskiva sellerin, förväll skivorna hastigt i saltat vatten och strimla de avrunna skivorna fint.

2
Skala, ta ur och tärna äpplet (förvara vid dröjsmål i vatten med pressad citron). Knäck och ta ur nötterna.

3
Fördela på assietter:

4
Sallat, selleri, äpplen och nötter. Lägg kajennpudrad getost ovanpå och droppa vinägrett runtom. Vinägrett rörd av balsamvinäger och aromatisk olivolja, fingersalt och svartpeppar passar utmärkt här, liksom kraftfullt, ekdoftande rödvin i glasen.


Kommentar:
Receptet är från The Orrery, Sir Terence Conrans krog på Marylebone High Street i London. (Se IK 4/99).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top