Du behöver
- 75 g rotselleri
- 1 st äpple litet syrligt
- 12 st valnötter
- 2 dl grönsallad
- chèvre (chèvre)
- kajennpeppar
- 2 msk vinägrettsås
Gör så här
1
Skala och tunnskiva sellerin, förväll skivorna hastigt i saltat vatten och strimla de avrunna skivorna fint.
2
Skala, ta ur och tärna äpplet (förvara vid dröjsmål i vatten med pressad citron). Knäck och ta ur nötterna.
3
Fördela på assietter:
4
Sallat, selleri, äpplen och nötter. Lägg kajennpudrad getost ovanpå och droppa vinägrett runtom. Vinägrett rörd av balsamvinäger och aromatisk olivolja, fingersalt och svartpeppar passar utmärkt här, liksom kraftfullt, ekdoftande rödvin i glasen.
Receptet är från The Orrery, Sir Terence Conrans krog på Marylebone High Street i London. (Se IK 4/99).