Du behöver
- 20 st. strömmingsfiléer utan skinn
- Lag:
- 1 1/2 dl ättiksprit
- 2 1/2 dl vatten
- 2 tsk salt
- vitpeppar
- Majonnäs:
- 3 äggulor
- 1 tsk ljus fransk senap
- saft från 1/2 citron
- 5 dl olja
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- salt, peppar
- 1 knippa finhackad dill
- 1 knippa finhackad gräslök
- 1 knippa finhackad persilja
Gör så här
Blanda till lagen och lägg strömmingen i den över natten. Blanda äggulor, senap, citron och kryddor i en matberedare. Kör i gång och tillsätt oljan i en tunn fin stråle. Blanda majonnäsen med det finhackade gröna och lite vatten så att det blir en grön sås. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Blanda den med majonnäsen.