Vitlöksgravad strömming

Du behöver 20 st. strömmingsfiléer utan skinn Lag: 1 1/2 dl ättiksprit 2 1/2 dl vatten 2 tsk salt vitpeppar Majonnäs: 3 äggulor 1 tsk...


0 portioner

Du behöver

  • 20 st. strömmingsfiléer utan skinn
  • Lag:
  • 1 1/2 dl ättiksprit
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • vitpeppar
  • Majonnäs:
  • 3 äggulor
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • saft från 1/2 citron
  • 5 dl olja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • 1 knippa finhackad dill
  • 1 knippa finhackad gräslök
  • 1 knippa finhackad persilja

Gör så här

Blanda till lagen och lägg strömmingen i den över natten. Blanda äggulor, senap, citron och kryddor i en matberedare. Kör i gång och tillsätt oljan i en tunn fin stråle. Blanda majonnäsen med det finhackade gröna och lite vatten så att det blir en grön sås. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Blanda den med majonnäsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top