Vitlöksflundra med rödbetspytt

Du behöver knappt 1 kg strömmingsfilé 2 klyftor vitlök salt, vitpeppar 1-2 dl rågmjöl smör att steka i Rödbetspytt: 1 gul lök 2 palsternackor 1...


4 portioner

Du behöver

  • knappt 1 kg strömmingsfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • salt, vitpeppar
  • 1-2 dl rågmjöl
  • smör att steka i
  • Rödbetspytt:
  • 1 gul lök
  • 2 palsternackor
  • 1 bit (ca 75 g ) rotselleri
  • 6 råa rödbetor
  • 500 g (ca 6 st) potatis
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Krydda strömmingarna på insidan med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg ihop två och två, salta och peppra utsidorna. Vänd i rågmjöl och stek flundrorna i rikligt med smör, låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper.

2
Pytt: Skala och tärna lök, rotfrukter och potatis. Stek allt utom rödbetor på medelvärme i smör, så mycket i taget som får plats. Tag upp och stek även rödbetorna lagom mjuka. Blanda allt, salta och peppra. Servera med HP-sås eller annan stark favorit.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top