Du behöver
- knappt 1 kg strömmingsfilé
- 2 klyftor vitlök
- salt, vitpeppar
- 1-2 dl rågmjöl
- smör att steka i
- Rödbetspytt:
- 1 gul lök
- 2 palsternackor
- 1 bit (ca 75 g ) rotselleri
- 6 råa rödbetor
- 500 g (ca 6 st) potatis
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Krydda strömmingarna på insidan med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg ihop två och två, salta och peppra utsidorna. Vänd i rågmjöl och stek flundrorna i rikligt med smör, låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper.
2
Pytt: Skala och tärna lök, rotfrukter och potatis. Stek allt utom rödbetor på medelvärme i smör, så mycket i taget som får plats. Tag upp och stek även rödbetorna lagom mjuka. Blanda allt, salta och peppra. Servera med HP-sås eller annan stark favorit.