Vilda rosédolmar med sås

Du behöver 100 g färska champinjoner 1 msk smör 1 pkt (240 g) viltskav 200 g fläskfärs 1 ägg 3/4 tsk salt 2 krm svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 pkt (240 g) viltskav
  • 200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10-12 stora rosésallatsablad
  • (oliv)olja att pensla med
  • salt, peppar
  • Ost- och timjansås:
  • 1 1/2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 150 g riven lagrad västerbottenost
  • 2-3 msk repad, färsk timjan

Gör så här

1
Ansa och tärna svampen, mikra den glansig 2 minuter på hög effekt tillsammans med smöret.

2
Mixa skav, färs, ägg, salt och peppar till en jämn färssmet, vänd i svampfräset. Klicka ut cirka 2 msk färs mitt på vart och ett av de sköljda sallatsbladen, rulla ihop till dolmar och fäst med sticka. Pensla med olja, salta och peppra. Stek i ugnsform mitt i 175-gradig ugn cirka 25 minuter.

3
Sås: Smält smöret i tjockbottnad kastrull, rör i vetemjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och låt sjuda 5 minuter. Blanda i salt, peppar, socker, ost och timjan. Hetta upp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top