Du behöver
- 100 g färska champinjoner
- 1 msk smör
- 1 pkt (240 g) viltskav
- 200 g fläskfärs
- 1 ägg
- 3/4 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 10-12 stora rosésallatsablad
- (oliv)olja att pensla med
- salt, peppar
- Ost- och timjansås:
- 1 1/2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 2 krm malen vitpeppar
- 1/2 tsk strösocker
- 150 g riven lagrad västerbottenost
- 2-3 msk repad, färsk timjan
Gör så här
1
Ansa och tärna svampen, mikra den glansig 2 minuter på hög effekt tillsammans med smöret.
2
Mixa skav, färs, ägg, salt och peppar till en jämn färssmet, vänd i svampfräset. Klicka ut cirka 2 msk färs mitt på vart och ett av de sköljda sallatsbladen, rulla ihop till dolmar och fäst med sticka. Pensla med olja, salta och peppra. Stek i ugnsform mitt i 175-gradig ugn cirka 25 minuter.
3
Sås: Smält smöret i tjockbottnad kastrull, rör i vetemjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och låt sjuda 5 minuter. Blanda i salt, peppar, socker, ost och timjan. Hetta upp.