Veggiewrappar

Du behöver 1 st morot rågad dl grovt riven 1 dl purjolök fint strimlad 3 st champinjoner stora, grovt hackade 1 st paprika tärnad röd...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st morot rågad dl grovt riven
  • 1 dl purjolök fint strimlad
  • 3 st champinjoner stora, grovt hackade
  • 1 st paprika tärnad röd
  • 1 msk olja
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl salsa chunky
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl kidneybönor (röda bönor)

tomat- och lökröra (se nedan)

1 dl kokt ris
1/2-1 dl riven ost
2.5 st Tortillas (gärna spenatvarianten)

Tomat- och lökröra:

1 st tomat finhackad
0.5 st lök finhackad gul
2.5 cm gurka färsk finhackad
2 krm saft eller citron
1 krm strösocker
1 krm svartpeppar
3.5 st jalapenoringar som finhackas
2 krm vitlökspulver
2 krm salt

Gör så här

1
Blanda först alla ingredienser i tomat- och lökröran.

2
Fräs morot, purjolök, champinjoner och paprika i oljan. Smula ner buljongtärningen och smaka av med salsa och peppar. Hetta upp, eller servera bönorna kalla. Lägg upp av alla ingredienser på tortillorna och rulla ihop.


Kommentar:
En “wrap” är en stor tunn ätbar “tallrik” (en tortilla) lastad med något gott.
Jalapeño är en inte så stark chilifrukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top