Vaniljkransar

Du behöver 8.5 dl vetemjöl 3 dl strösocker 400 g smör 1 st ägg 2 st vaniljstång 100 g mandel skalade och finhackade Gör så...


100 portioner

Du behöver

  • 8.5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 400 g smör
  • 1 st ägg
  • 2 st vaniljstång
  • 100 g mandel skalade och finhackade

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, socker och smör. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur dem. Tillsätt vaniljkorn, ägg och mandlar till mjölhacket. Samla ihop till en fast deg. Låt den vila kallt i en timme. Sätt ugnen på 200 grader.

2
Ta upp degen på bakbordet och rulla den till stänger, som du delar i mindre bitar och formar till ringar. Lägg dem på papprade plåtar. Grädda dem i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.


Kommentar:
Trä kakorna på ett vackert band. Använd kanelstänger som avslut. Lägg dem i en cellofanpåse, finns att köpa i pappersaffärer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top