Läsar-recept

Tacopaj

Du behöver Botten: 2 dl grahamsmjöl (eller vetemjöl) 2 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 50 g margarin 1.5 dl mjölk Fyllning: 400 g köttfärs 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Botten:

2 dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
50 g margarin
1.5 dl mjölk

Fyllning:

400 g köttfärs
1 pkt vatten taco kryddmix + enligt anvisning på förpackningen
2.5 st tomater
1.5 st röda paprikor
2 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
1 st gul lök

Gör så här

1
Blanda ihop ingredienserna till bottnen och tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.

2
Bryn köttfärsen och tillsätt tacomix+vatten enligt förpackningens anvisningar, Låt det hela koka ihop.

3
Lägg färsröran i pajskalet. Lägg sedan skivade tomater och röd paprika i ringar.

4
Blanda ihop crème fraîche, majonnäs och ost och bred ut över färsen. Lägg lökringar överst. Grädda pajen i 225 grader varm ugn tills den fått fin färg, cirka 15-20 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top