Sommarlax med kryddgrönt

Du behöver 0.5 dl olivolja 600 g laxfilé 0.5 st röd paprika 0.5 st paprika gul 0.25 st purjolök 3 st tomater 1 st örter...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl olivolja
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st paprika gul
  • 0.25 st purjolök
  • 3 st tomater
  • 1 st örter t ex persilja, dill, basilika, dragon
  • 2 msk kapris
  • 100 g vitlök eller annan smak
  • 2 dl vitt vin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Droppa ut olivoljan på foliearken och pensla. Plocka bort ben om det finns kvar i laxfilén, och skär bort skinnet. Dela filén i fyra bitar och lägg dem på arken.

2
Skölj grönsakerna och skär dem i små tärningar. Finhacka örterna.

3
Fördela grönsaker och örter över laxbitarna, strö på kapris, klicka i ost och häll på vin. Salta och peppra.Vik ihop folien så att paketen blir täta.

4
Lägg dem på grillen med skarven upp. Höj gallret så att värmen inte blir för intensiv och baka paketen 15-20 minuter.


Kommentar:
Ät direkt ur paketet, gärna med färskpotatis och en grönsallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top