Sommarbärpaj

Du behöver 3 1/2 dl vetemjöl 125 g rumstempererat smör 1 äggula 1/2 dl florsocker en nypa salt ev 1-2 msk kallt vatten Fyllning: 200...


6 portioner

Du behöver

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 äggula
  • 1/2 dl florsocker
  • en nypa salt
  • ev 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g blåbär, hallon eller andra bär
  • 5 äggulor
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Hacka ihop ingredienserna till pajdegen (eller kör i matberedaren) till en deg. Knåda den, kavla ut den på mjölat bord, vik ihop och flytta över till en rund pajform, 24-25 cm i diameter. Nagga pajskalet i botten och tryck till en vacker kant med tumme och pekfinger. Sätt in i kylskåpet 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Nagga pajskalet i botten. Vik en bit folie över pajskalets kanter och förgrädda det mitt i ugnen 10 minuter. Minska ugnsvärmen till 200 grader.

3
Strö ut bären på pajskalets botten. Vispa ihop äggulor, grädde, florsocker och vaniljsocker och häll över bären. Grädda cirka 30 minuter mitt i ugnen tills fyllningen stelnat.

4
Servera pajen ljummen eller kall – med eller utan crème fraîche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top