Sockerärtsglass

Du behöver 150 g färska sockerärter färska myntablad 2 1/2 dl mellangrädde 3 dl vispgrädde 3 äggulor 1 dl strösocker Gör så här 1 Riv...


6 portioner

Du behöver

  • 150 g färska sockerärter
  • färska myntablad
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

1
Riv “trådarna” från ärterna. Förväll ärterna, häll av vattnet och låt dem svalna.

2
Kör ärterna med färska myntablad och mellangrädden helst i mixer till en jämn, väl finfördelad massa.

3
Koka upp vispgrädden i plastbelagd kastrull. Låt grädden svalna lite.

4
Vispa gulor och socker vitt och poröst. Blanda i grädden. Häll tillbaka smeten i kastrullen, sjud på svag värme och vispa hela tiden tills den tjocknar.

5
Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Blanda den med ärtmoset och frys till glass i glassmaskin. Servera med färska bär.


Kommentar:
Glassen, garnerad med bergsmynta, är en alldeles ny dessert med en ny sorts sockerärter, sugar snaps, mer fullmatade än de vanliga.
Karin Fransson är rikskänd från tv och radio, bland annat i radioprogrammet “Meny”. Hon driver Hotell Borgholm på Öland tillsammans med sin man Ove Fransson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top