Du behöver
- 150 g färska sockerärter
- färska myntablad
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 3 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 1 dl strösocker
Gör så här
1
Riv “trådarna” från ärterna. Förväll ärterna, häll av vattnet och låt dem svalna.
2
Kör ärterna med färska myntablad och mellangrädden helst i mixer till en jämn, väl finfördelad massa.
3
Koka upp vispgrädden i plastbelagd kastrull. Låt grädden svalna lite.
4
Vispa gulor och socker vitt och poröst. Blanda i grädden. Häll tillbaka smeten i kastrullen, sjud på svag värme och vispa hela tiden tills den tjocknar.
5
Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Blanda den med ärtmoset och frys till glass i glassmaskin. Servera med färska bär.
Glassen, garnerad med bergsmynta, är en alldeles ny dessert med en ny sorts sockerärter, sugar snaps, mer fullmatade än de vanliga.
Karin Fransson är rikskänd från tv och radio, bland annat i radioprogrammet “Meny”. Hon driver Hotell Borgholm på Öland tillsammans med sin man Ove Fransson.