Pizzaknutar

Du behöver 7 dl vatten 50 gram jäst 1/2 dl olivolja 2 1/2 tsk salt 18 dl rågsikt eller 13 dl vetemjöl + 5 dl...


30 portioner

Du behöver

  • 7 dl vatten
  • 50 gram jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 1/2 tsk salt
  • 18 dl rågsikt eller 13 dl vetemjöl + 5 dl fint rågmjöl
  • 2 msk färsk, finhackad oregano
  • 2 dl riven pizzaost

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Mät upp oljan i en kastrull, tillsätt vattnet och värm till 37 grader. Lös jästen i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, mjöl, salt, kryddhack och ost. Arbeta degen och jäs den övertäckt i 45 minuter.

2
Stick ner ett träskaft i degen, som då genast sjunker ihop. Låt den jäsa igen, till dubbel storlek. Genom att jäsa en gång extra och knappast knådas alls får bröden en lite seg konsistens.

3
Stjälp upp degen, arbeta snabbt igenom den utan egentlig knådning och forma till tre längder. Dela dem i cirka 30 bitar, rulla ut varje bit till cirka 20 cm och knyt en knut av degen.Låt bröden jäsa på papprade plåtar cirka 20 minuter. Pensla dem med kallt vatten och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.


Kommentar:
Oregano och pizzaost ger smak åt de lustiga brödknutarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top