Pecorino med paprikasås

Du behöver 12-16 skivor pecorinoost, 1-1,5 cm tjocka 2-3 röda paprikor 2 msk olivolja 1 bit finhackad spansk peppar salt svartpeppar färska basilikablad några svarta...


4 portioner

Du behöver

  • 12-16 skivor pecorinoost, 1-1,5 cm tjocka
  • 2-3 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1 bit finhackad spansk peppar
  • salt
  • svartpeppar
  • färska basilikablad
  • några svarta oliver

Gör så här

1
Osten kan grillas i långpanna högt upp i ugnen under passning så att den bara får lite färg. Men den kan också stekas snabbt i stekpanna. Det är en fast ost som inte flyter ut. Grilla paprikorna i ugn vid 250 grader 10-15 minuter. Vänd dem någon gång så att de svartnar runt om.

2
Ta ut dem och låt dem svalna något. Dra sedan bort skalet och ta ur kärnhuset men ta vara på saften som lätt rinner ut. Mixa paprikorna och rör ner lite pepparfrukt samt salt och peppar.

3
Servera såsen bredvid den grillade osten och dekorera med färsk basilika och svarta oliver.


Kommentar:
Pecorino är en italiensk ost av fårmjölk. Den är mycket smakrik men betydligt mjukare i konsistensen än parmesan. Passar som dessertost men används ofta i maten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top