Du behöver
- 12-16 skivor pecorinoost, 1-1,5 cm tjocka
- 2-3 röda paprikor
- 2 msk olivolja
- 1 bit finhackad spansk peppar
- salt
- svartpeppar
- färska basilikablad
- några svarta oliver
Gör så här
1
Osten kan grillas i långpanna högt upp i ugnen under passning så att den bara får lite färg. Men den kan också stekas snabbt i stekpanna. Det är en fast ost som inte flyter ut. Grilla paprikorna i ugn vid 250 grader 10-15 minuter. Vänd dem någon gång så att de svartnar runt om.
2
Ta ut dem och låt dem svalna något. Dra sedan bort skalet och ta ur kärnhuset men ta vara på saften som lätt rinner ut. Mixa paprikorna och rör ner lite pepparfrukt samt salt och peppar.
3
Servera såsen bredvid den grillade osten och dekorera med färsk basilika och svarta oliver.
Pecorino är en italiensk ost av fårmjölk. Den är mycket smakrik men betydligt mjukare i konsistensen än parmesan. Passar som dessertost men används ofta i maten.