Pavlovatårta

Du behöver 4 st äggvitor salt 2 dl strösocker 0.5 tsk rödvinsvinäger 1 msk potatismjöl Garnering: 1 dl vinbärsgelé 3 dl vispgrädde 5.5 st passionsfrukt...


12 portioner

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • salt
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl

Garnering:

1 dl vinbärsgelé
3 dl vispgrädde
5.5 st passionsfrukt
1/2-1 l jordgubbar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 130 grader (alltså mycket svag värme). Smöra och mjöla ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna tillsammans med lite salt till hårt skum. Tillsätt sockret successivt under vispningen. Tillsätt vinägern och potatismjölet. Bred ut smeten på pappret. Forma den till en rund kaka cirka 20 cm i diameter (7-8 cm hög).

2
Grädda i 1-1 1/2 timme. Stäng sedan av ugnen och låt kakan svalna i ugnen. Bred över vinbärsgelén i ett tunt lager. Vispa grädden och bred ut den över bottnen. Så kan tårtan sparas i kylen flera timmar. Garnera den i sista stund med urgröpt passionsfrukt och delade färska jordgubbar. Eller välj andra bär.


Kommentar:
En kock i Melbourne i Australien blev förälskad i dansösen Anna Pavlova och uppkallade sin tårta efter henne.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top