Panzarotto (Smördegsknyten)

Du behöver 1 st smördeg kyld smördeg Till fyllningen: 1 st lök liten gul olja 150 g räkor 0.5 dl vitt vin 100 g spenat...


24 portioner

Du behöver

  • 1 st smördeg kyld smördeg

Till fyllningen:

1 st lök liten gul
olja
150 g räkor
0.5 dl vitt vin
100 g spenat förvälld, väl avrunnen
salt ca 1 krm
1 st ägg
50 g ricotta (eller philadelphiaost)
majsolja till fritering

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den i lite olja.

2
Skala och hacka räkorna, tillsätt dem och vinet till löken. Sjud tills vinet kokat in.

3
Tillsätt spenaten och salt efter smak.

4
Låt svalna och kör allt i mixer tills det är finfördelat.

5
Tillsätt ägg och ricotta och blanda väl.

6
Lägg ut smördegen och fördela små högar (teskedsstora) jämnt över degen.

7
Täck med ett lika stort lager deg och tryck lätt med fingrarna runt högarna och sporra ut fyrkantiga kuddar.

8
Fritera kuddarna i rikligt med het majsolja tills de är guldgula.

9
Låt dem rinna av på hushållspapper och servera dem varma.


Kommentar:
Satsen kan dubbleras och frysas färdig för fritering.
Ett recept av Louise och Eraldo Bestos som driver restaurangen Rocce di Pinamare i italienska Andora.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top