Läsar-recept

Örtsås till kokt lax

Du behöver 1 ägg 1 äggula 2 1/2 dl matolja en nypa salt vitpeppar 1 tsk citronsaft hackad färsk örtkrydda efter smak, t.ex. dill, citronmelliss,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 1/2 dl matolja
  • en nypa salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • hackad färsk örtkrydda efter smak, t.ex. dill, citronmelliss, gräslök

Gör så här

1
Vispa ägget+gulan med ett par msk av oljan, salt, peppar och citronsaft. Vispa kraftigt och tillsätt resten av oljan lite i taget. Blanda i örtkryddorna och smaka av.

2
Häll såsen över fisken eller servera den i en skål bredvid.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top