Du behöver
- 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept)
- 125 g mozzarella eller 200 g riven pastaost
- persiljeblad några
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 krm svartpeppar mellangrov
Gör så här
1
Kavla ut degen på mjölat bakbord, eller mjölat bakplåtspapper, till en rundel i samma storlek som ugnsplåten.
2
Skär varje tomat i 4-5 tjocka skivor och fördela över degen. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg dem bland tomatskivorna. Stick ner några blad slätbladig persilja och strö på salt (största mängden om du använder mozzarella). Droppa på
3
olja och skaka över peppar.
4
Låt brödet jäsa utan bakduk cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 25-35 minuter.
5
Tomatbrödet kan serveras direkt ur ugnen som en enkel rätt, ljummet till buffé, eller kallt till matsäck.
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.