Morots- och chokladtryffel

Du behöver 1 dl vispgrädde 1 dl morotsjuice 1/2 dl strösocker 200 g vit eller mörk choklad 50 g smör 1 dl finrivna morötter 100...


50 portioner

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl morotsjuice
  • 1/2 dl strösocker
  • 200 g vit eller mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl finrivna morötter
  • 100 g pistagenötter

Gör så här

1
Koka upp, grädde, morotsjuice och socker och låt koka fem minuter på svag värme. Bryt chokladen i bitar, rör ner den med smöret och låt smälta. Rör i morötterna. Ställ smeten i kylen minst 7-8 timmar. Rosta nötterna på svag värme i stekpanna.

2
Hacka dem ganska fint. Rulla små bollar av smeten och rulla dem sedan i nöthacket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top