Mandelkakor med tryffel

Du behöver Dag 1 Tryffelfyllning: vispgrädde I dl 50 g mörk choklad 50 g ljus choklad Dag 2 200 g sötmandel 3.5 dl florsocker 75...


16 portioner

Du behöver

Dag 1

Tryffelfyllning:

vispgrädde I dl
50 g mörk choklad
50 g ljus choklad

Dag 2

200 g sötmandel
3.5 dl florsocker
75 g apelsinskal syltade
2 st äggvitor kalla

Garnering:

florsocker

Gör så här

1
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Låt chokladen smälta och rör sedan krämen slät. Låt den kallna och ställ in den i kylen över natten för att stelna.Skålla, skala och mal eller mixa mandeln fint. Blanda mandeln med florsocker och apelsinskal.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner mandel och socker i äggvitan. Låt smeten stå i 10 minuter.

3
Klicka ut kakorna på papprad plåt. Grädda vid 175 grader i 10 minuter. Låt dem kallna. Bred på ett lager tryffel och lägg ihop kakorna två och två. Pudra över florsocker.


Kommentar:
De här kakorna har en finstämd smak av apelsin, mandel och choklad. Börja med tryffeln. Den ska stå och stelna i kylen över natt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top