Lövbiffar med ratatouille

Du behöver 400 g lövbiff salt vit- eller svartpeppar smör/margarin till stekning Ratatouille: 400 g paprikor i olika färger 150 g aubergine 150 g squash...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g lövbiff
  • salt
  • vit- eller svartpeppar
  • smör/margarin till stekning
  • Ratatouille:
  • 400 g paprikor i olika färger
  • 150 g aubergine
  • 150 g squash
  • 2 gula lökar
  • 2 msk (oliv)olja
  • salt
  • vitpeppar
  • 3-6 basilikablad
  • ca 4 kvistar timjan
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Att äta till:
  • kokt potatis

Gör så här

1
Putsa och skär paprikor, aubergine, squash och lök i stora bitar. Fräs grönsakerna i en stekpanna med 2 msk olja. Salta, peppra och blanda i finfördelade basilikablad och timjan. Häll på buljongen och låt blandningen småkoka så att buljongen kokar in. Garnera med basilikablad.

2
Salta och peppra lövbiffarna. Vik ihop dem i tre delar och stek dem vackert bruna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top