Du behöver
- 3 st paprikor gula
- 2 st röda paprikor
- 1 st squash liten gul
- 1 st squash liten grön
- 1 st broccolistånd litet
- 1 st litet blomkålshuvud
- 7 st minimajskolvar
- 4 st tunnbröd halverade
- salt
- smör
- 1.5 dl yoghurt naturell
Avokadosalsa:
1 st avokado
2 msk limesaft
1 st rödlök
2 st tomater
2 st röda paprikor
2 msk olivolja
1 st mald koriander
1 st spiskummin mald
tabasco droppar
Ett tips: Skala paprikor. Sätt in hela paprikorna på en plåt i 250 grader högt uppe i ugnen, eller under ugnsgrillen. Låt frukterna stå tills de börjar få brunsvarta prickar och man ser att skalet bubblar lite från själva köttet. Vänd då och då. Det kan röra sig om ungefär 10 minuter. Ta ut plåten och lägg paprikorna i iskallt vatten, sedan kan skalet lätt dras bort.
Receptet kommer från herrgården vid Högbo Bruk och är komponerat av Anna Åberg och Anders Landblom. Klicka på länkarna för fler gröna julrecept!