Ljummet tunnbrödsknyte

Du behöver 3 st paprikor gula 2 st röda paprikor 1 st squash liten gul 1 st squash liten grön 1 st broccolistånd litet 1...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprikor gula
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st squash liten gul
  • 1 st squash liten grön
  • 1 st broccolistånd litet
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 7 st minimajskolvar
  • 4 st tunnbröd halverade
  • salt
  • smör
  • 1.5 dl yoghurt naturell

Avokadosalsa:

1 st avokado
2 msk limesaft
1 st rödlök
2 st tomater
2 st röda paprikor
2 msk olivolja
1 st mald koriander
1 st spiskummin mald
tabasco droppar

Gör så här

1
Skålla och skala de gula och de röda paprikorna. Skär paprikaköttet i små tärningar. Skär squashen i små tärningar. Bryt broccoli och blomkål i små buketter, dela majskolvarna i mindre bitar.

2
Förväll squash, broccoli, blomkål och majs var för sig i lättsaltat vatten. Lägg direkt över i isvatten.

3
Stek tunnbrödshalvorna hastigt i smör och rulla ihop dem till strutar. Bind om dem med till exempel förvällda purjostrimlor.

4
Smörfräs paprika, squash, broccoli, blomkål och majs. Salta lätt. Fyll strutarna med grönsakerna. Servera salsa till, och yoghurt att skeda över.

5
Salsan:Skär avokadoköttet i halvcentimeterstora tärningar. Häll limesaften över och blanda försiktigt.

6
Finhacka rödlöken. Skär tomat och paprika i halvcentimeterstora bitar. Lägg ingredienserna var för sig.

7
Värm oljan i en liten panna och tillsätt sedan koriander, spiskummin och rödlök. Fräs snabbt och låt sedan svalna.

8
Blanda samman alla ingredienser försiktigt. Ställ i kylskåp så länge. Men ta ut salsan i tid, för den ska serveras rumstempererad.


Kommentar:
Ett tips: Skala paprikor. Sätt in hela paprikorna på en plåt i 250 grader högt uppe i ugnen, eller under ugnsgrillen. Låt frukterna stå tills de börjar få brunsvarta prickar och man ser att skalet bubblar lite från själva köttet. Vänd då och då. Det kan röra sig om ungefär 10 minuter. Ta ut plåten och lägg paprikorna i iskallt vatten, sedan kan skalet lätt dras bort.
Receptet kommer från herrgården vid Högbo Bruk och är komponerat av Anna Åberg och Anders Landblom. Klicka på länkarna för fler gröna julrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top