Lamm med råstekt potatis

Du behöver 4 skiva lammstek (helst) 1.5 msk olja till pensling salt svartpeppar Tsatsiki: 2 dl matlagningsyoghurt gräslök ca 1/2 dl hackad gurka ca 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva lammstek (helst)
  • 1.5 msk olja till pensling
  • salt
  • svartpeppar

Tsatsiki:

2 dl matlagningsyoghurt
gräslök ca 1/2 dl hackad
gurka ca 1 1/2 dm färsk gurka, riven och avrunnen
1.5 st pressade vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1.5 tsk olivolja + 1 tsk vinäger

Råstekt potatis:

4.5 st potatis stora
salt
svartpeppar
paprikapulver
rosmarin
timjan
1.5 msk olja

Tillbehör:

4 st tomater
svarta oliver

Gör så här

1
Skrapa/putsa lammskivorna om det behövs. Klipp jack i eventuell fettkant, så att skivorna inte blir som skålar vid grillning. Pensla köttet med olja. Grilla eller stek skivorna till fin färg och så att de blir nästan genomstekta eller lite rosa inuti. Strö salt och peppar över de grillade/stekta sidorna.

2
Tsatsiki: Blanda yoghurt med gräslök, gurka och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda gärna i olja och vinäger.

3
Låt tsatsikin stå kallt tills det är dags att äta.

4
Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Pensla en långpanna med lite olja och ställ den i ugnen under uppvärmningen.

5
Skär potatisen i cirka 1/2 cm tjocka skivor och lägg i den varma långpannan. Strö salt och peppar, paprikapulver, rosmarin och timjan över skivorna. Stek potatisen 20-25 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.

6
Servera de heta lammskivorna med potatis, tsatsiki, tomatklyftor och svarta oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top