Kejsarpudding

Du behöver 7 dl solhavre 1 dl mannagryn 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 dl hackad mandel Gör så här 1 Koka upp solhavren....


3 portioner

Du behöver

  • 7 dl solhavre
    1 dl mannagryn
    1/2 dl strösocker
    1/2 tsk salt
    1 dl hackad mandel

Gör så här

1
Koka upp solhavren. Vispa ner mannagrynen.

2
Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans småputtra ett par minuter.

3
Häll upp i vattensköljda portionsskålar och låt kallna.


Kommentar:
Solhavre kan ersätta mjölk i matlagningen, som dryck och som tillbehör till gröten. Bra för laktosintoleranta.
Solhavre består av vatten, havre, rapsolja och en aning salt. Fetthalten är 1 1/2 procent.
Solhavren behöver vispas före användandet, eftersom delar av ingredienserna sjunker till botten.
Solhavre återfinns antingen i mjölkdisken eller dess närhet. Den kan lagras utanför kylskåpet. Först när förpackningen öppnats behöver innehållet kylskåpskyla. Öppnad förpackning håller sig nästan en hel vecka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top