Du behöver
- 7 dl solhavre
1 dl mannagryn
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 dl hackad mandel
Gör så här
1
Koka upp solhavren. Vispa ner mannagrynen.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans småputtra ett par minuter.
3
Häll upp i vattensköljda portionsskålar och låt kallna.
Solhavre kan ersätta mjölk i matlagningen, som dryck och som tillbehör till gröten. Bra för laktosintoleranta.
Solhavre består av vatten, havre, rapsolja och en aning salt. Fetthalten är 1 1/2 procent.
Solhavren behöver vispas före användandet, eftersom delar av ingredienserna sjunker till botten.
Solhavre återfinns antingen i mjölkdisken eller dess närhet. Den kan lagras utanför kylskåpet. Först när förpackningen öppnats behöver innehållet kylskåpskyla. Öppnad förpackning håller sig nästan en hel vecka.