Läsar-recept

Grönpepparkyckling

Du behöver 1 st kyckling salt peppar Till såsen: 100 g smör extrasaltat 2 msk fransk senap 2 msk soja äkta 1.5 msk grönpeppar grovstött...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • salt
  • peppar

Till såsen:

100 g smör extrasaltat
2 msk fransk senap
2 msk soja äkta
1.5 msk grönpeppar grovstött
2 dl grädde

Gör så här

1
Krydda kycklingen och stek den i i 175 grader varm ugn i cirka 1 1/2 timme.Låt den svalna. Bena ur och lägg köttet i en traktörpanna.

2
Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den sjuda några minuter – inte koka. Häll såsen över köttet och låt alltsammans stå och dra några timmar.

3
Värm kycklingen på svag värme cirka 15 minuter. Servera med ris och en sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top