Grekisk fiskromssallad

Du behöver 4 skivor vitt bröd, vatten 1 äggula 1 1/2 dl olivolja (1/2-1 dl kallt potatismos) 1 burk (335 g) naturell torskrom 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd, vatten
    1 äggula
    1 1/2 dl olivolja
    (1/2-1 dl kallt potatismos)
    1 burk (335 g) naturell torskrom
    1 msk fint riven, gul lök
    2 pressade vitlöksklyftor
    2-3 msk pressad citron
    1/2 tsk salt
    1-2 krm nymald svartpeppar
    2-3 msk rökt k

Gör så här

1
Skär bort kanterna från brödet och låt skivorna ligga i kallt vatten en stund. Ta upp och pressa ur vätskan noggrant.

2
Elvispa brödmassan med äggulan till jämn massa. Tillsätt oljan pyttelite i taget under fortsatt vispning så att det blir en majonnäsaktig sås. (Vispa i potatismos.) Finfördela torskrommen med gaffel och rör ut rommen väl i såsen. Blanda i riven lök, vitlök, citronsaft, salt och peppar.

3
Smaka av med tubkaviar, som också ger lite färg.


Kommentar:
Det finns många olika recept på taramosaláta, en vanlig förrätt på grekiska krogar. Ibland ingår potatis i stället för bröd i röran. En variant är att blanda lite potatismos i den här röran för jämnare konsistens och mildare smak. Godast är den med vitt brytbröd och svarta oliver till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top