Läsar-recept

Grahamskex

Du behöver 1 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 1/2-1 tsk salt 75 g margarin 1 dl mjölk Gör så här 1 Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och...


30 portioner

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2-1 tsk salt
  • 75 g margarin
  • 1 dl mjölk

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och salt i en skål och rör ihop det.

2
Smält fettet och blanda det med mjölken. Tillsätt fettet och mjölken till mjölet.

3
Arbeta ihop degen och knåda den smidig på bakbord. Kavla degen tunn, först på bakbord och sen på en smord plåt. Nagga degen och sporra eller skär ut fyrkantiga kakor. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter. Låt sedan kakorna svalna på plåten.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top