Fylld zucchiniblomma

Du behöver 200 g potatis kokt avsvalnad 50 g parmaskinka 1.5 msk parmesanost riven 1 msk olivolja 1 st ägg 0.5 tsk basilika 0.5 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g potatis kokt avsvalnad
  • 50 g parmaskinka
  • 1.5 msk parmesanost riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk basilika
  • 0.5 tsk mejram
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • zucchiniblommor
  • olja

Gör så här

1
Mixa potatis, skinka och ost. Tillsätt olja, ägg och kryddor och blanda väl.

2
Ta bort fröhuset i blommorna och fyll dem med röran. Lägg dem på en oljad plåt och pensla dem lätt med olja. Stek i 225 graders ugn cirka 20 minuter.


Kommentar:
Ett recept av Louise och Eraldo Bestos som driver restaurangen Rocce di Pinamare i italienska Andora.
I stället för zucchiniblommor kan man gärna fylla förvälld och urgröpt zucchini i bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top