Frukt i vingelé

Du behöver 8 st gelatinblad 6 dl vin halvsött vitt 0.5 dl strösocker 1 tsk citronsyra 0.5 l jordgubbar vindruvor ett par nävar kärnfria Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st gelatinblad
  • 6 dl vin halvsött vitt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra
  • 0.5 l jordgubbar
  • vindruvor ett par nävar kärnfria

Gör så här

1
Lös och smält gelatinet efter förpackningens anvisning. Blanda det med vin, socker och citronsyra, rör tills allt löst sig. Varva halverade jordgubbar och vindruvor i portionsglas och häll gelatinblandningen över. Låt stelna i kylen, det tar 2-3 timmar.

2
Man kan använda annan frukt, men färsk ananas, kiwi och papaya innehåller enzym som hindrar gelatinet att stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top