Du behöver
- 1 pkt bacon
- 500 g fläskfilé
- salt grovmalen svartpeppar
- 3 dl grädde av valfri sort
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
Skär baconet i 4-5 cm-bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
2
Skär fläskfilén i 1 1/2 cm tjocka bitar och stek lätt.
3
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg baconet i en ugnsfast form (behöver ej smöras), placera fläskfilén över och salta och peppra efter behag. Slå på grädden och täck med osten. Sätt formen i mitten av ugnen, när osten har börjat få fin färg är det klart att servera.
4
Hasselbackspotatis är underbart till, samt en liten grönsallad.
5
Tips: Man kan byta baconet mot bananskivor. 3 gott!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.