Läsar-recept

Fläskfilégratäng

Du behöver 1 pkt bacon 500 g fläskfilé salt grovmalen svartpeppar 3 dl grädde av valfri sort 2 dl riven ost Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt bacon
  • 500 g fläskfilé
  • salt grovmalen svartpeppar
  • 3 dl grädde av valfri sort
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Skär baconet i 4-5 cm-bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

2
Skär fläskfilén i 1 1/2 cm tjocka bitar och stek lätt.

3
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg baconet i en ugnsfast form (behöver ej smöras), placera fläskfilén över och salta och peppra efter behag. Slå på grädden och täck med osten. Sätt formen i mitten av ugnen, när osten har börjat få fin färg är det klart att servera.

4
Hasselbackspotatis är underbart till, samt en liten grönsallad.

5
Tips: Man kan byta baconet mot bananskivor. 3 gott!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top