Du behöver
- 2 auberginer
1 msk (raps)olja
1 hackad gul lök
200 g blandfärs
150 g skivade champinjoner
1 burk krossade tomater
1 1/2 msk kalvfond
1 tsk Sambal Oelek
1 tärnad grön paprika
2 dl riven ost
Tsatsiki:
1 burk matlagningsyoghurt
cirka 10 cm gurka
Gör så här
1
Halvera auberginerna, gröp ur innehållet och skär det i mindre bitar. Fräs det i olja tillsammans med lök, färs och champinjoner. Tillsätt krossade tomater, kalvfond, Sambal Oelek och paprika. Låt allt koka ihop några minuter.
2
Fyll auberginerna med kött- och grönsakssåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader cirka 10 minuter.
3
Grovriv gurkan, krama ur det mesta av vattnet i ett durkslag och blanda gurkan med yoghurten. Pressa i vitlöksklyftan, blanda i olivolja och smaka av med salt och peppar.
Rätten kan enkelt göras vegetarisk genom att man byter ut färsen mot motsvarande mängd grovriven morot och fonden mot grönsaksfond. Både smaken och utseendet är förvirrande lika ursprungsreceptet och morötterna ger ett fibertillskott på köpet.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.