Chokladkaka

Du behöver 3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 150 g smör eller margarin 1 dl hett...


0 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl hett vatten
  • 2 st ägg

Till formen:

smör eller margarin
riven kokos

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål.

2
Smält matfettet och tillsätt det tillsammans med hett vatten.

3
Vispa äggen och rör ner dem i smeten.

4
Smörj en rund form som rymmer cirka 1 1/2 liter och ströa den med kokos. Häll i smeten.

5
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 40-50 minuter.


Kommentar:
Det här är en lättgjord kaka som man snabbt rör samman. Passa den noga så att den blir lagom gräddad. Provstickan ska nätt och jämnt vara torr när kakan är klar. Då blir den godast och saftigast. Servera med en klick vispad grädde eller glass och bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top