Choklad med skotsk sabayon

Du behöver 6 äggulor 3/4 dl florsocker 1 droppe saft av citron 1/2 dl skotsk maltwhisky av en icke rökig sort Gör så här 1...


6 portioner

Du behöver

  • 6 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 droppe saft av citron
  • 1/2 dl skotsk maltwhisky av en icke rökig sort

Gör så här

1
Börja med chokladformarna: Smält 150 g mörk choklad, helst en sort med minst 70 procent kakao i. Pensla ett tjockt lager smält choklad i cirka åtta mazarinformar av aluminiumfolie.

2
Kyl och upprepa. Kyl och upprepa igen. Kyl och lossa sedan chokladformarna försiktigt från metallformarna.

3
Sabayon: Vispa ägg och socker pösigt – i bunke med en droppe citronsaft. Vispa i spriten skvättvis – vi använde Dalwhinnie, fråga på Systembolaget om likvärdiga sorter. Sätt bunken i vattenbad som knappt sjuder.

4
Fortsätt vispa krämen, gärna med elvisp, tills den blir tjock, cirka 10 minuter.

5
Låt svalna under vispning och servera genast i chokladformarna, garnera med frukt i bitar eller färska bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top