Chicago yankee wrapper

Du behöver 1 paket mjuk (wrap)tortilla 1 ask (200 g) Philadelphia cream cheese, classic 8 skivor rökt skinka i strimlor 1 liten burk (200 g)...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 paket mjuk (wrap)tortilla
  • 1 ask (200 g) Philadelphia cream cheese, classic
  • 8 skivor rökt skinka i strimlor
  • 1 liten burk (200 g) champinjoner i bitar
  • 1 burk (113 g, 1 1/2 dl) finhackad grön chili

Gör så här

1
Värm bröden i mikron eller ugnen. De blir också goda om de vänds ett ögonblick i olja i het stekpanna. Trava och lägg in dem i en handduk, så att de håller sig mjuka och ljumma tills de ska fyllas.

2
Rör samman ost, skinka, champinjoner och hackad chili. Klicka röran på bröden, vik ihop dem och servera inlindade i servetter.

3
Eller bred ut röran tunt på bröden och rulla samman. Dela rullarna i mindre bitar och stick i pinnar. Servera som entrérätt.

4
Variant: Asiatisk wrap med ingefära (bilden).

5
Skär tändstickstunna strimlor av morot och förväll dem 1 minut i saltat vatten. Skär urkärnad slanggurka i lika tunna strimlor. Lägg båda i knippen på tortillas.

6
Fördela inlagd, sötstark kål över (finns i asiatiska butiker, en burk väger cirka 100 g och räcker till 6 rullar). Rulla samman. Kan viras in i fuktat smörgåspapper så att brödet hålls mjukt.

7
Man kan utöka fyllningen med grillad kyckling eller finstrimlat kött av stekt pekinganka.

8
Servera gärna ingefärsdip till.


Kommentar:
Wrap betyder att linda eller slå in. En wrap är alltså mat som lindats in för att ätas på ett enkelt och snabbt sätt. Förbryllande lik en svensk klämma! För att hålla fyllningen inne i en stor wrap gäller det att vika tortilla- eller tunnbrödet rätt. Lägg fyllningen som en klick eller längd på tortillans ena hälft. Vik in båda kanterna över fyllningen. Vik upp den korta änden mot mitten och linda slutligen den längsta änden runt om rullen. Före servering kan man vira smörgåspapper, alfolie, plast eller en servett runt om den färdiga rullen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top