Du behöver
- 400-500 g rimmat bogfläsk
ca 100-150 g ost i skivor
1 ägg
1-2 dl ströbröd till panering
2 msk margarin eller smör
2 skalade äpplen
Löksås:
2 gula lökar i tunna skivor
2 msk margarin eller smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpepp
Gör så här
1
Lägg en ostskiva på varje bit fläsk och vik sedan ihop fläsket på mitten. Doppa fläsket i ägg och därefter i ströbröd och stek det i margarin eller smör tills färgen blir gyllenbrun.
2
Bryn löken i matfettet i en kastrull och strö över mjölet. Späd med mjölk och rör tills såsen kokar upp. Låt såsen koka 3-5 minuter och smaksätt sedan med salt och vitpeppar.
3
Skala och klyfta två äpplen och stek dem hastigt i lite smör i stekpannan som du stekte fläsket i.
Om du vill ha mildare smak på löken kan du lägga lökskivorna i kallt, lättsaltat vatten cirka 20 minuter innan du gör såsen.