Böcklingbollar

Du behöver 3 stora rökta sillar (böcklingar) 25-30 g rumsvarmt smör 1 dl kesella vitpeppar ev. salt 1 knippa gräslök Gör så här 1 Rensa...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 stora rökta sillar (böcklingar)
  • 25-30 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kesella
  • vitpeppar
  • ev. salt
  • 1 knippa gräslök

Gör så här

1
Rensa böcklingarna och lossa filéerna. Dela dem i mindre bitar och lägg dem i mixer eller matberedare med smör, kesella, kryddor och hälften av gräslöken. Kör till en massa.

2
Ta upp böcklingmassan, forma bollar och rulla dem i hackad gräslök. Ställ i kylskåpet.

3
Ta med i kylväska på utflykten.


Kommentar:
Perfekt som picknickmat, inte minst tillsammans med dubbelsmörgås med gubbröra sommarpotatissallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top