Du behöver
- 600 g benfri fläskkarré
- 600 g nötkött (tex rostbiff)
- 300 g späck i bitar
- 200 g potatis kall kokt
- 1 msk salt
- 0.5 tsk vitpeppar nymalen
- 0.5 tsk svartpeppar nymalen
- 1 tsk kryddpeppar finkrossad
- 0.5 st muskotnöt riven
- 1 bitar ingefära (ca 5 cm) färsk
- 1 dl vispgrädde
- fjälster meter
Till kokning
1 st lök gul i bitar
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
vatten
Tips!
Hygienen är viktig när man tillverkar korv. Använd engångshandskar av plast. Finns på apoteket.
Lägg tärnat kött och späck i platspåsar i frysen2-3 timmar före malning. Det ska vara lättfruset, då håller sig korvsmeten kall längre.
Lägg kvarnhuset i frysen en halvtimme innan det ska användas.
frys korv du inte ska äta direkt.
Ger 12-15 korvar a`15 centimeter.