-
Restips för dig som älskar nostalgi – här är det som förr i tiden!
En lägenhet där tiden har stannat i mitten av 1900-talet, en charmig, gammaldags trästad och en väg kantad av retroupplevelser – runtom i landet finns flera resmål som minner om svunna tider. Här är guiden för dig som älskar nostalgi.
-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Yoghurtglass i strut
Du behöver Mangoglass 300 g frusen tärnad mango 2 dl yoghurt 1 dl florsocker Hallonglass 250 g frusna hallon 2 dl yoghurt lime 1 dl…
-
Räksallad i tacotubs
Du behöver 250 g kvisttomater urkärnade tomater finhackad rödlök lime 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt tärnade avokado finstrimlade röda chili 250 g skalade räkor…
-
Pastarosor med kallrökt lax och spenat
Du behöver strimlad gul lök pressade vitlöksklyftor 300 g färsk spenat 1 msk olivolja 200 g kallrökt lax i skivor 250 g färska pastaplattor Vitvinssås…
-
Ugnsfisk med saffran och vitlök
Du behöver 500 g vit fisk 1 tsk salt ca 70 g färsk spenat 2 dl crème fraîche 0.5 dl vatten liten vitlöksklyfta ca 125…
-
Ugnsrostad kyckling med couscous
Du behöver hel kyckling 1 tsk salt 1 msk Ras el hanaut rödlökar 250 g körsbärstomater 4 dl couscous 1 kruka mynta ev 1 citron…
-
Barbro, 70, simmade över Kalmarsund!
I 40 år har Barbro Grufman, 70 år, drömt om att simma över Kalmarsund. – Jag har tävlingssimmat sedan tonåren och när vi tillbringade en…
-
Hund fick post – krävdes på underskrift!
Hunden Chaya fick en fontän skickad till sig med posten från bekanta i England. När matte Marie Palmgren skulle hämta ut ett paket adresserat till…
-
Hedda Stiernstedt: “Det är fint att få åldras i en tv-serie”
Skådespelerskan Hedda Stiernstedt har kämpat för att komma dit hon är, inte minst med självförtroendet. Här berättar hon om vägen till rollen som Nina i Vår tid är nu, om vännerna och pojkvännen Alexis som aldrig slutat tro på henne. Och hur hon för tre år sedan hittade ett helt nytt intresse.
-
Kan katten ha drabbats av diabetes?
Min katt Murre som är 10 år har börjat dricka massor av vatten. Han är hungrig men har magrat av – kan det vara diabetes?…