Skapa efterrättsmagi – minipavlova med mango och passionsfrukt

Den här efterrätten utmanar både din kreativitet i köket och dina smaklökar. Den tårtliknande marängskapelsen blir extra festlig med sötman från mangon och den friska lättsyrliga smaken från passionsfrukten. Det kan låta svårt med pavlova men så behöver det inte vara. Här tipsar vi om hur du använder hushållsassistenten [i]Kenwood Chef Titanium XL[/i] för att…

Du behöver:

  • 4 äggvitor                                                                      För 12 bakelser:
  • 225 g florsocker                                                            40 min förberedelsetid
  • 1 tsk majsmjöl                                                              1 timmes koktid
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 2 stycken mango – stora, mogna
  • 6 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde

Så gör du botten:

Skapa efterrättsmagi – minipavlova med mango och passionsfrukt
Kenwoods stora ballongvisp ger rejält med fluff i marängen. Foto: Kenwood.

1. Sätt ugnen på 130°C.
2. Ta fram två bakplåtspapper – bäst resultat får du med non-stickbeläggning. Rita sex cirklar på varje bakplåtspapper med en diameter på cirka 6 cm. Använd till exempel ett glas eller en kakform som hjälp. 
3. Blanda ner äggvitorna i den rostfria skålen på din Kenwood Chef Titanium XL. Använd ballongvispen på hastighetsläge 5 och vispa äggvitorna tills de bildar mjuka toppar. Tillsätt florsocker under vispning, en sked i taget, tills marängen är porös och blank.

4. Blanda samman majsmjöl, vaniljextrakt och vinäger i en separat skål och häll sedan ner i marängen och rör runt i skålen.

Skapa efterrättsmagi – minipavlova med mango och passionsfrukt
Foto: Kenwood.

5. Bred ut marängsmeten på dina ritade cirklar på bakplåtspappren. Släta ut dem så att de fyller hela cirkeln. Använd baksidan av en sked för att göra en fördjupning i mitten där du senare ska placera fyllningen.
6. Baka i ugnen i cirka 1 timme tills marängerna har stelnat, stäng sedan av ugnen och ha kvar marängerna i ytterligare en timme innan du tar ut dem och låter dem sedan svalna helt på bakplåtspappret.

Så gör du fyllningen:

1. Skala en mango och skär fruktköttet i grova bitar. Ta fram Kenwood-matberedaren. Lägg ner köttet i skålen och mixa mangon till en mjuk och jämn puré. Ställ åt sidan.
2. Hacka den andra mangon i små tärningar.
3. Nu är det dags att vispa grädden i den rostfria kenwoodskålen. Vispa den till mjuka toppar med hjälp av visptillbehöret på din Kenwood Chef Titanium XL.
4. Tillsätt mangopurén och blanda försiktigt tills du får en marmoreffekt. 

5. Ta sedan en sked av mangokrämen och fyll urgröpningen på marängen. Toppa med lite tärnad mango och fördela lite passionsfrukt på toppen som pricken över i.

Hitta mer matinspiration från Kenwood här

Kenwood Chef Titanium XL

Hushållsassistenten Kenwood Chef Titanium XL kommer i sitt grundutförande med skålverktyg i rostfrittstål, så som ballongvisp, degkrog, mousseverktyg och k-spade. Utöver det kan du köpa till inte mindre än 25 olika verktyg, alltifrån pastamaskin och köttkvarn till mixer och matberedare. Läs mer här.

Scroll to Top