Sagas porsche gick under klubban!

En olivgrön Porsche 911S från 1977 gjorde sig känd som Saga Noréns trogna följeslagare i TV-serien Bron. Nu har den sålts på auktion!

Saga Norén har för evigt skrivit in sig i den svenska tv-historien som den egensinnige kriminalutredaren på Länskriminalen i Malmö. En av hennes trogna följeslagare genom de fyra säsongerna av tv-serien Bron har varit en olivgrön Porsche 911S från 1977. Den kända “polisbilen” köpte filmbolaget Filmlance/Nimbus Film av en privatperson för 190 000 kronor år 2011.

Nu har bilen sålts på auktion i Storbritannien och slutpriset landade på 125 000 pund, ungefär 1 450 000 kronor. Hela summan går till välgörenhetsorganisationen Wateraid, som arbetar för att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten.

Sofia Helin, som spelar Saga Norén i tv-serien och även är ambassadör för Wateraid, var på plats under auktionen för att lämna över nycklarna till den nya ägaren.

– Jätteroligt att Sagas kära Porsche kunde gå för så mycket. Jag har med egna ögon sett vilket fantastiskt jobb Wateraid utför med att ge människor tillgång till rent vatten och pengarna kommer verkligen göra stor nytta för människor i några av världens fattigaste samhällen, sade hon efter auktionen.

Scroll to Top