20 stycken:

200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
200 g socker
50 g brun farin
1 tsk malen kanel
½ tsk malen nejlika
125 g vetemjöl
¼ tsk salt
½ dl starkt nybryggt kaffe

Garnering:

30 g mörk choklad
40 sockerögon (finns i hobbybutiker och bland baktillbehör)
20 små röda och gröna chokladlinser
40 små salta kringlor

Ugn: 175°

Gör så här:

  1. Bottna en bakform, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen grovt och smält den tillsammans med smöret i en skål över vattenbad.
  3. Vispa samman ägg, socker, brun farin, kanel och nejlika med en elvisp. Rör den smälta chokladen och smöret. Blanda vetemjölet med
    saltet och rör ner det i blandningen. Tillsätt kaffet och rör försiktigt tills allt är blandat.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 18–20 minuter. Konsistensen ska vara fast men mjuk i mitten.
  5. Låt kakan kallna och ställ i kylskåp, gärna till nästa dag.
  6. Garnering: Skär bort kanterna runt om och skär kakan i 20 lika stora bitar. Hacka och smält chokladen till garneringen och använd den som lim för att fästa ögon, mule och kringlor till horn (se bilden). Förvara svalt.