Du behöver
-
4 portioner:
- 1 kg pommes frites
- salt
- 2 paket bacon à 140 g
- 1 rödlök
- ½ dl jalapeño
- 2 msk hackad persilja Ostsås:
- 25 g smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 ½ dl mjölk
- 100 g riven cheddarost
- peppar Vitlökssås:
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 vitlöksklyfta Ugn: 200°
Gör så här
Bred ut pommesen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt.
Ostsås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölken och koka upp under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör i osten. Smaka av med peppar.
Strimla och stek baconet nästan knaprigt. Skala, dela och skiva löken. Skiva jalapeñon.
Vitlökssås: Blanda majonnäs, gräddfil och riven vitlök och smaka av med salt och peppar.
Toppa pommesen med bacon, lök och jalapeño. Ringla över ostsås och vitlökssås och strö över persilja.