Du behöver
-
4 portioner
- 900 g delikatesspotatis
- 250 g körsbärstomater
- 6 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
- 250 g skivad entrecôte
- 2 dl majonnäs
- salt, peppar
- 65 g sallad, småbladig eller rucola
- 50 g parmesanost
- 50 g rostade pinjekärnor
- ½–1 msk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- basilikablad Ugn: 225°
Gör så här
Tvätta potatisen och dela dem om de är stora. Lägg potatis och tomater i en bakpappersklädd långpanna.
Skala vitlöken och lägg dem separat i långpannan. Ringla över olivolja, salta och peppra, vänd om. Rosta strax under ugnens mitt i ca 25–30 minuter.
Salta och peppra på köttet. Grilla eller stek efter eget önskemål. (Medium ca 58 grader, medium rare, ca 54 grader). Ta från värmen, täck med folie och låt vila i ca 10 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen. Mosa vitlöksklyftorna med en gaffel. Blanda vitlöksmoset med majonnäs och smaka av.
Lägg salladen på ett uppläggningsfat. Fördela potatisen över. Skiva upp köttet och lägg på det. Klicka på den rostade vitlökssåsen, hyvla över parmesan.
Toppa med pinjekärnor och de rostade tomaterna. Ringla över vinäger och olja. Strö över basilikablad och servera.