Biff tagliata

Tagliata är en biffsallad med tunt skivat kött, potatis och tomater som stekts i ugn. Toppa kalaset med parmesan och rostad vitlökssås.

Du behöver

    4 portioner
  • 900 g delikatesspotatis
  • 250 g körsbärstomater
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g skivad entrecôte
  • 2 dl majonnäs
  • salt, peppar
  • 65 g sallad, småbladig eller rucola
  • 50 g parmesanost
  • 50 g rostade pinjekärnor
  • ½–1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • basilikablad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och dela dem om de är stora. Lägg potatis och ­tomater i en bakpappersklädd långpanna.

2

Skala vitlöken och lägg dem separat i långpannan. Ringla över olivolja, salta och peppra, vänd om. Rosta strax under ugnens mitt i ca 25–30 minuter.

3

Salta och peppra på köttet. Grilla eller stek efter eget önskemål. (Medium ca 58 grader, medium rare, ca 54 grader). Ta från värmen, täck med folie och låt vila i ca 10 minuter.

4

Ta ut plåten ur ugnen. Mosa vitlöksklyftorna med en gaffel. Blanda vitlöksmoset med majonnäs och smaka av.

5

Lägg salladen på ett uppläggningsfat. Fördela potatisen över. Skiva upp köttet och lägg på det. Klicka på den rostade vitlöks­såsen, hyvla över parmesan.

6

Toppa med pinje­kärnor och de rostade tomaterna. Ringla över vinäger och olja. Strö över basilikablad och servera.

Scroll to Top