Du behöver
-
12 stycken:
- 5 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 1 ägg
- 2 msk kallt vatten Fyllning:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 400 g köttfärs
- ½ dl tomatpuré
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk oregano
- 2 krm chiliflakes
- salt och peppar
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 10 babyplommontomater
- 2 jalapeños Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 12 bitar och tryck ut i smorda portionsformar, 10 cm i diameter. Ställ dem kallt i 30 minuter.
Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i smör. Ta upp löken och fräs färsen smulig. Lägg i tomatpuré, fräs 1 minut.
Lägg tillbaka löken i stekpannan och tillsätt crème fraiche, oregano, chiliflakes, salt och peppar. Fräs ett par minuter till.
Fördela färsen i pajformarna. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsfyllningen.
Skiva tomater och jalapeño och fördela över pajerna.
Grädda under mitten i ugnen i 30 minuter.