Miniköttfärspajer med jalapeño

Portionspajer passar bra på buffébordet eller som förrätt. Våra köttfärspajer toppas med jalapeño och tomat och är naggande goda.

Du behöver

    12 stycken:
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 400 g köttfärs
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 10 babyplommontomater
  • 2 jalapeños
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Dela degen i 12 bitar och tryck ut i smorda portionsformar, 10 cm i diameter. Ställ dem kallt i 30 minuter.

3

Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i smör. Ta upp löken och fräs färsen smulig. Lägg i tomatpuré, fräs 1 minut.

4

Lägg tillbaka löken i stekpannan och tillsätt crème fraiche, oregano, chiliflakes, salt och peppar. Fräs ett par minuter till.

5

Fördela färsen i pajformarna. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsfyllningen.

6

Skiva tomater och jalapeño och fördela över pajerna.

7

Grädda under mitten i ugnen i 30 minuter.

Scroll to Top