Du behöver
-
4 portioner
- 1 kg potatis
- smör till stekning
- salt och svartpeppar
- 2 gula lökar
- 600 g oxfilé Senapskräm
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 ½ msk fransk senap
- 1 krm strösocker
- Servera med
- äggulor
- grovkornig senap Garnera med
- hackad persilja
- timjan
- grovriven pepparrot
Gör så här
1
Skala och tärna potatisen. Skölj den väl och torka den torr i en ren handduk. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek potatisen i omgångar. Salta och peppra.
2
Skala och finhacka löken. Fräs löken blank och smidig i smör på medelvärme utan att den får färg. Salta och peppra.
3
Putsa och tärna köttet. Stek köttet gyllene och fint i smör. Salta och peppra.
4
Senapskräm: Vispa grädden och rör ner senapen. Smaka av med socker, salt och peppar.
5
Lägg upp kött, lök och potatis på ett uppläggningsfat. Servera med senapskräm och äggulor. Garnera med persilja, timjan och pepparrot.