Klassisk Biff Rydberg med senapskräm

Husmansklassikern Biff Rydberg gjord på potatis, lök och oxfilé är som en lyxig pyttipanna. Servera med senapskräm, äggulor och lite grovkornig senap.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 kg potatis
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 600 g oxfilé
  • Senapskräm
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk fransk senap
  • 1 krm strösocker
  • Servera med
  • äggulor
  • grovkornig senap
  • Garnera med
  • hackad persilja
  • timjan
  • grovriven pepparrot

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skölj den väl och torka den torr i en ren handduk. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek potatisen i omgångar. Salta och peppra.

2

Skala och finhacka löken. Fräs löken blank och smidig i smör på medelvärme utan att den får färg. Salta och peppra.

3

Putsa och tärna köttet. Stek köttet gyllene och fint i smör. Salta och peppra.

4

Senapskräm: Vispa grädden och rör ner senapen. Smaka av med socker, salt och peppar.

5

Lägg upp kött, lök och potatis på ett uppläggningsfat. Servera med senapskräm och äggulor. Garnera med persilja, timjan och pepparrot.

Scroll to Top