Pannkakstårta med grädde och blåbärssylt

En given succé! Mellan pannkakslagren gömmer sig fluffig grädde, vaniljkvarg och blåbärssylt. Dekorera tårtan med mer grädde och färska blåbär och björnbär.

Du behöver

    6 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g vaniljkvarg
  • 4 dl blåbärssylt
  • färska bär

Gör så här

1

Vispa ihop mjöl och 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Låt svälla i 30 minuter.

2

Grädda 10 pannkakor i smör. Låt svalna.

3

Fyllning: Vispa grädden. Lägg ihop pannkakorna till en tårta med grädde, kvarg och sylt mellan lagren. Avsluta med grädde och bär.

Scroll to Top