Färsrullader med bacon och ädelost

Färsrulladerna gömmer en fyllning av krämig ädelost och omsluts av krispigt bacon. Serverade med rostade rotfrukter och en spännande senapskräm blir det en middag med guldkant.

Du behöver

    4 portioner
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ½ gul lök
  • 1 + 1 msk smör
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 100 g ädelost
  • 140 g bacon
  • Rostade rotfrukter
  • 600 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färsk timjan
  • Senapskräm
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • Garnera med
  • timjan
  • persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör.

2

Blanda ner färs, lök, ägg, salt och peppar i ströbrödet. Rör om till en jämn smet.

3

Forma avlånga biffar. Gör en fördjupning i varje biff och lägg i en bit ädelost. Nyp ihop och linda in biffarna i baconskivor.

4

Bryn rulladerna runt om i smör i stekpanna. Stek klart på medel-värme i 10 minuter. Vänd ett par gånger.

5

Tvätta eller skala potatisen och dela den i bitar. Skala och dela morötter och palsternacka. Skala och dela löken i klyftor.

6

Blanda allt med olja, salt, peppar och timjan. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter.

7

Rör ihop senap, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera rulladerna med rotfrukterna och senapskrämen. Garnera med örter.

Scroll to Top