Du behöver
-
4 portioner
- ½ dl ströbröd
- 1 dl vatten
- ½ gul lök
- 1 + 1 msk smör
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- salt och peppar
- 100 g ädelost
- 140 g bacon Rostade rotfrukter
- 600 g potatis
- 300 g morötter
- 200 g palsternacka
- 2 rödlökar
- 2 msk olivolja
- 2 msk färsk timjan Senapskräm
- 1 msk grovkornig senap
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk honung Garnera med
- timjan
- persilja Ugn: 225°
Gör så här
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör.
Blanda ner färs, lök, ägg, salt och peppar i ströbrödet. Rör om till en jämn smet.
Forma avlånga biffar. Gör en fördjupning i varje biff och lägg i en bit ädelost. Nyp ihop och linda in biffarna i baconskivor.
Bryn rulladerna runt om i smör i stekpanna. Stek klart på medel-värme i 10 minuter. Vänd ett par gånger.
Tvätta eller skala potatisen och dela den i bitar. Skala och dela morötter och palsternacka. Skala och dela löken i klyftor.
Blanda allt med olja, salt, peppar och timjan. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter.
Rör ihop senap, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera rulladerna med rotfrukterna och senapskrämen. Garnera med örter.